Over ons

’t Lichtpunt bied dagbesteding en arbeidstraining aan mensen met een psychische/psychiatrische kwetsbaarheid of verstandelijke beperking. Iedereen kan bij ons op verschillende niveaus aan zijn persoonlijke ontwikkeling werken. Samen kijken wij naar de wensen en mogelijkheden van onze deelnemers.

Missie

Met christelijke zorg werken aan het verbeteren van het welzijnsniveau van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door psychische, sociale en/of verstandelijke beperking. Door het accent te leggen op kwaliteiten in plaats van alle beperkingen geeft dit al meer maatschappelijke betrokkenheid en plezier.

Zorgvisie

Wij gaan uit van wat een cliënt wel kan. Door het versterken van de kwaliteiten van een mens. Wij gaan altijd uit van wat de deelnemer wel kan en denken in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden.

Identiteit

’t Lichtpunt heeft een christelijke identiteit. Onze identiteit vind zijn oorsprong in het geloof in God en de Bijbel. Wij streven ernaar dat wij een plek zijn waar je geaccepteerd en gewaardeerd word en je je veilig en geborgen mag voelen. We staan er niet alleen voor, ieder leven is van betekenis en doet er toe!

Iedereen die onze identiteit respecteert is van harte welkom bij ons!

ISO 9001 keurmerk

Wij zijn als ‘t Lichtpunt zijn aangesloten bij de maatstaf ISO 9001. Dit is een kwaliteitskeurmerk, ISO 9001 heeft de volgende aandachtsgebieden waaraan voldoen moet worden:

  • Koers: oriënteren op de omgeving, kansen en risico’s vaststellen, leiderschap, aansturing, vernieuwing.
  • Organisatie: inrichting, verantwoordelijkheden en bevoegdheden, opzet en onderhoud van het managementsysteem, bedrijfszekerheid van de infrastructuur.
  • Kernprocessen: afspreken, uitvoeren en afronden van dienstverlening.
  • Mensen: werven, selecteren, inzetten en ontwikkelen van mensen met de benodigde competenties.
  • Partners: samenwerken met relevante partners, leveranciers en andere externen.
  • Resultaten: reflecteren op behaalde resultaten en vaststellen welke nieuwe maatregelen wenselijk zijn.

Voor meer informatie over ISO 9001, kunt u op de onderstaande link klikken: www.ciio.nl/toetsingsschemas/maatstafiso-9001

Heeft u een klacht of een compliment?

Wij horen graag wat jullie mening is over 't Lichtpunt: van feedback kunnen wij leren! Een compliment krijgen, vinden wij natuurlijk ook heel fijn. Wanneer u een klacht of een compliment heeft, kunt u deze mailen naar: info@lichtpuntmiddenholland.nl

Geschillencommissie

Heeft u een klacht en komt u er niet uit met de begeleiding en met het bestuur? Wij zijn aangesloten bij ‘de Geschillencommissie’: dit is een onafhankelijke en onpartijdige partij die klachten tussen aanbieders van (zorg)producten en diensten  en de klanten/cliënten van die aanbieders behandelen. De stap naar de geschillencommissie kan gezet worden wanneer je er met je klacht niet uit komt met de begeleiding.